Polityka prywatności i wykorzystywania plików cookies

W sklepie internetowym https://longpress.pl/ szanujemy Twoje prawo do prywatności. Na tej stronie znajdziesz nasze stanowisko w sprawie gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania informacji o Klientach.

1. Sklep internetowy znajdujący się na stronie www.longpress.pl gwarantuje każdemu Klientowi ochronę danych osobowych. Podane dane przez Klienta wykorzystywane będą wyłącznie do realizacji zamówień oraz prowadzonych statystyk sprzedażowych. Jeżeli Klient podczas zakładania konta wyraził zgodę na otrzymywanie Newslettera oraz materiałów reklamowych wówczas na podany podczas rejestracji adres e-mail przesyłane będą bieżące informacje dotyczące Wydawnictwa jego aktualne oferty, informacje o rabatach czy inne materiały reklamowe.

2. Dane osobowe przechowywane są w sposób uniemożliwiający dostęp osobom trzecim do ich wglądu (zgodnie z ustawą z dnia 29.08.1997 r. o ochronie danych osobowych).

3. Rejestracja, logowanie oraz składanie zamówień możliwe jest po wyrażeniu zgody przez Klienta na przetwarzanie podanych przez niego danych osobowych celem realizacji zamówienia.

4. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne. Klientowi przysługuje prawo wglądu do swoich danych, ich poprawiania oraz żądania ich usunięcia.

5. Sklep interentowy znajdujący się na stronie www.longpress.pl używa plików typu cookies i podobnych technologii m.in. w celu jak najlepszego dopasowania zawartości strony do potrzeb Klienta. Jeżeli Klient nie blokuje tych plików zgadza się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Można samemu zarządzać plikami cookies zmieniając ustawienia przeglądarki.

6. Pliki cookies wykorzystywane są w celu dostosowania zawartości strony do prefenrencji Klienta, pozwalają odpowiednio wyświetlać stronę internetową i dostosować do indywidualnych potrzeb.

7. Poprzez wykorzystywanie plików cookies możemy zapewnić wygodę oraz bezpieczeństwo przy dokonywaniu zamówień poprzez www.longpress.pl.

Jeżeli mają Państwo pytania badź zastrzeżenia do prowadzonej Polityki Prywatności prosimy o kontakt: biuro@longpress.pl.