POLITYKA PRYWATNOŚCI.

1. KTO JEST ADMINISTARTOREM TWOICH DANYCH OSOBOWYCH?

Administratorem Twoich danych osobowych jest INTERGO.PL Sp. z o.o. z siedzibą pod adresem ul. Dojazdowa 17/9, 43-400 Cieszyn, posiadająca numer identyfikacji podatkowej NIP 5482560561, nr REGON 240900172, KRS 0000306537.

Z KIM MOŻESZ SIĘ SKONTAKTOWAĆ ABY ZAPYTAĆ O PRZETWARZANIE TWOICH DANYCH OSOBOWYCH?
Wszelkie pytania dotyczące przetwarzania Twoich danych osobowych możesz śmiało kierować poprzez pocztę elektroniczną na adres e-mail: biuro@longpress.pl lub listownie na adres Administratora danych.

2. JAK WESZLIŚMY W POSIADANIE TWOICH DANYCH OSOBOWYCH?

Twoje dane osobowe zostały nam udostępnione bezpośrednio przez Ciebie w procesie zakładania konta w sklepie longpress.pl.
Dodatkowo Twoje dane otrzymaliśmy od Operatora płatności który umożliwił Ci dokonanie płatności za zakupiony w naszym sklepie towar, bądź w drodze zapisu na nasz formularz (popup).
Jeśli logujesz się do sklepu za pomocą zewnętrznych serwisów takich jak Facebook czy Google, tj. korzystasz z zewnętrznej usługi uwierzytelniającej stosowanej przez te podmioty, przekazują nam one następujące dane o Tobie: adres e-mail, imię i nazwisko.
CZY KONIECZNE JEST PODAWANIE NAM TWOICH DANYCH OSOBOWYCH?
Podanie przez Ciebie danych osobowych jest niezbędne w celu zawarcia i wykonania zawartej z Tobą umowy, tj. w celu założenia konta w sklepie i dokonania zakupu. W celu zawarcia umowy dostępu do konta potrzebujemy Twojego adresu e-mail natomiast w celu realizacji zamówienia i dostarczenia zamówionego towaru potrzebujemy Twojego imienia i nazwiska, adresu zamieszkania, numeru telefonu. Jeśli nie podasz nam wyżej wskazanych danych nie będziemy mogli zawrzeć z Tobą umowy. Podanie przez Ciebie pozostałych danych osobowych jest dobrowolne.

3. W JAKIM CELU I NA JAKIEJ PODSTAWIE PRZETWARZAMY TWOJE DANE OSOBOWE?

Jak już wspomnieliśmy wyżej jesteśmy uprawnieni do przetwarzania Twoich danych osobowych w celu realizacji zawartej między nami umowy lub do wykonania naszych prawnie uzasadnionych interesów, dla następujących celów:

1.    Umożliwiania Tobie korzystania z usług świadczonych drogą elektroniczną w tym pełnego korzystania ze sklepu;
2.    Umożliwienia Tobie zarejestrowania i zarządzania Twoim kontem w sklepie oraz umożliwienia Ci wglądu w historię Twoich zamówień;
3.    Umożliwiania dokonania zakupów w ramach sklepu;
4.    Umożliwienia dokonania płatności za zakupy u nas;
5.    Rozpatrywania Twoich reklamacji i skarg składanych przez Ciebie dotyczących usług świadczonych w sklepie;
6.    Kontaktowania się z Tobą w szczególności w celu związanym z realizacją Twoich zamówień;
7.    Rozwiązania umowy w tym zamknięciu konta;

Na postawie prawnie uzasadnionego interesu możemy przetwarzać Twoje dane osobowe w celach:

1.    Organizacji konkursów w których możesz wziąć udział;
2.    Prowadzenia działań marketingowych własnych usług;
3.    Windykacji należności;
4.    Prowadzenia postępowań arbitrażowych, mediacyjnych i sądowych;
5.    Kontaktowania się z Tobą w celach związanych z działaniami marketingowymi;
6.    Przechowywania danych dla celów archiwalnych oraz zapewnienia rozliczalności;
7.    Zapewnienie obsługi usług płatniczych.

Możesz wycofać swoją zgodę w każdej chwili wysyłając informację na adres e-mail biuro@longpress.pl lub listownie na adres administratora danych.

4. JAKIE PRZYSŁUGUJĄ CI UPRAWNIENIA WZGLĘDEM TWOICH DANYCH OSOBOWYCH?

Zapewniamy Cię, że wykonamy wszelkie przysługujące Ci uprawnienia nadane z mocy prawa: prawo dostępu do danych osobowych, ich usunięcia, ograniczenia ich przetwarzania, sprostowania danych osobowych, prawo do ich przenoszenia jak również prawo do wyrażenia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji – profilowaniu.
Pamiętaj, że w zakresie przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych możesz wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych z siedzibą w Warszawie przy ul. Stawki 2.

5. CZY UDOSTĘPNIAMY TWOJE DANE OSOBOWE?

Możemy udostępnić Twoje dane osobowe podmiotom trzecim jeśli jest to niezbędne do realizacji zamówienia (wykonania płatności, dostarczenia towaru). Twoje dane osobowe możemy udostępnić jeżeli wymagają tego od nas przepisy prawa.

6. PRZEZ JAKI OKRES PRZECHOWUJEMY TWOJE DANE OSOBOWE?

Twoje dane osobowe, których przetwarzanie dokonujemy w oparciu o podatkowe i rachunkowe zobowiązani jesteśmy przechowywać przez okres 5 lat po zakończeniu roku w którym minął okres płatności podatku. Maksymalnie Twoje dane osobowe możemy przetwarzać przez 10 lat, ma to bezpośredni związek z dochodzeniem przez Ciebie roszczeń w związku z wykonaniem umowy. W celach marketingowych możemy przetwarzać Twoje dane do czasu rozwiązania wiążącej nas umowy lub do momentu w którym wniesiesz sprzeciw wobec ich dalszego przetwarzania.

7. CZY TWOJE DANE SĄ UŻYWANE DO AUTOMATYCZNEGO PODEJMOWANIA DECYZJI WZGLĘDEM CIEBIE? INNYMI SŁOWY CZY JESTEŚ PROFILOWANY?

Twoje dane nie posłużą nam do zautomatyzowanego podejmowania decyzji, w tym na podstawie otrzymanych od Ciebie danych osobowych nie dokonamy profilowania.

 

 

Pliki Cookies


Dla Państwa wygody niniejsza witryna korzysta z plików cookies i podobnych technologii m.in. po to, by dostosować serwis do potrzeb użytkowników i w celach statystycznych. Poniżej znajdują się informacje szczegółowe:

Ciasteczka (ang. cookies) – to niewielkie informacje tekstowe, wysyłane przez serwer WWW i zapisywane po stronie użytkownika (na twardym dysku, miejsce zapisu ustalane jest przez przeglądarkę internetową).
Parametry ciasteczek pozwalają na odczytanie informacji w nich zawartych jedynie serwerowi, który je utworzył. Komputer będzie udostępniał informacje zawarte w „cookies” wyłącznie stronie internetowej, z której one pochodzą.

Ciasteczka mają na celu umożliwienie zapamiętania przez serwer poszczególnych informacji o sesji połączenia internetowego. Stosowanie plików cookies i podobnych technologii ma na celu również dostosowanie serwisu do potrzeb użytkowników oraz w celach statystycznych.


Rodzaje plików cookies wykorzystywanych w serwisie.

Stosowane są dwa rodzaje plików “cookies”– “sesyjne” oraz “stałe”. Cookies sesyjne są plikami tymczasowymi, które pozostają na urządzeniu użytkownika, aż do wylogowania ze strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). Wykorzystujemy „cookies” związane z sesją ze względów technicznych, np. aby umożliwić lepszą nawigację na stronie, aby umożliwić państwu dostosowanie swoich preferencji związanych z korzystaniem ze strony oraz do pamiętania użytkowników zalogowanych.

“Stałe” pliki cookies pozostają na urządzeniu użytkownika przez czas określony w parametrach plików “cookies” albo do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika. Cookies tego rodzaju są zachowywane na twardym dysku użytkownika w celu określenia, którzy użytkownicy są nowi na stronie, a którzy wracają.

Parametry, które strona umieszcza w formie cookies:

  • rozdzielczość monitora (dla celów statystyk),
  • zakodowany hash sesji (zabezpieczenie),
  • zakodowane base64 dodatkowe informacje sesji (dla celów statystyk),
  • identyfikator przeglądającego, (dla celów statystyk),
  • opcja “pamiętaj mnie” podczas logowania (hash do autologowania, cookies trwałe),
  • obsługa sond (zabezpieczenie, dla celów statystyk),
  • dla celów pamiętania specyficznych ustawień użytkownika (dla celów statystyk, cookies trwałe),
  • obsługa koszyka towarów w sklepie internetowym.

Cookies od zewnętrznych serwisów.

Na stronie internetowej znajdują się pliki cookies od serwisów partnerskich operatora strony internetowej, podlegają ich własnej polityce prywatności.

Pliki cookies Google Analitics:

Gdy użytkownik korzysta z usługi Google, stosujemy różne technologie do gromadzenia i zapisywania informacji – może to obejmować np. przesłanie co najmniej jednego, lub więcej, pliku cookie lub anonimowego identyfikatora do jego urządzenia. Plików cookie i anonimowych identyfikatorów używamy także wówczas, gdy użytkownik wchodzi w interakcję z usługami, które oferujemy naszym partnerom, takimi jak usługi reklamowe czy funkcje Google działające w innych witrynach.

http://www.google.pl/policies/privacy/key-terms/#toc-terms-cookie
http://www.google.pl/policies/privacy/key-terms/#toc-terms-identifier

Pliki cookies Facebook:

Facebook ma oddzielną stronę gdzie opisane jest użycie cookies:

http://www.facebook.com/about/privacy/cookies

Pliki cookies Youtube:

Serwis Youtube stosuje pliki cookies zawierające m.in. preferencje użytkownika, oraz licznik kliknięć. Zasady działania opisane są w polityce prywatności:

http://www.google.pl/intl/pl/policies/privacy

 

Wyłączenie obsługi plików cookies.

Jeśli nie życzą sobie państwo, żeby na państwa komputerze przechowywane były „cookies” – trwałe czy też związane z sesją – możecie państwo wyłączyć cookies w swojej przeglądarce.

Jednak wyłączenie „cookies” może mieć wpływ na pełne funkcjonowanie strony internetowej. W szczególności nie będzie możliwe logowanie się, korzystanie z koszyka zakupów w sklepie internetowym oraz robienie zamówień i dokonywanie płatności.

Należy mieć świadomość, że wyłączenie „cookies” w przeglądarce będzie miało wpływ na funkcjonowanie „cookies” na wszystkich innych odwiedzanych stronach internetowych.